Caramoanam
Image default
Home and Garden

Antislipmatten voor in huis

Wist je dat er jaarlijks vele ongelukken plaatsvinden gewoon thuis in de keuken, in de badkamer, in de huiskamer en op de trap? De grootste oorzaak is uitglijden. Maar mensen vallen ook wel eens van keukentrapjes of verliezen hun evenwicht op de trap. Sommige ongelukken zijn misschien niet te voorkomen. Maar de meeste ongelukjes wel. Want vallen omdat jouw vloerkleed verschuift of omdat de vloer zo glad is, zou eigenlijk niet moeten. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddeltjes te koop die er voor zorgen dat jouw vloerkleed stevig om de grond blijft liggen en dat de treden van de trap een stuk stroever worden. We pikken er even wat uit:

Antislip voor trap

Antislip voor de trap kopen is eenvoudiger dan je denk. Voorkom uitglijden op gladde traptreden en zorg dat elke trede voorzien is van antisliptape. Antislip tape is verkrijgbaar in zwart, opvallend geel, maar ook in onopvallend transparant of wit. Je plakt een hele strip op de rand van je trap trede en je zult direct merken dat wanneer je er met je sokken overheen loopt, je de grip onder je voeten voelt. Antislip tape voelt een beetje als schuurpapier, maar als jij er met je sokken of schoenen over heen loopt merk je daar niks van. Je merkt alleen maar dat je extra veel grip hebt.

Antislip voor onder de douche

Uitglijden op gladde natte vloeren onder de douche, in bad of bij je zwembad kun je makkelijk voorkomen door antislipstickers of antislip badmatten in of rondom je douche, bad of zwembad te leggen. Het ziet er misschien minder fraai uit. Maar zeg nou zelf: een gebroken been ziet er ook niet zo fraai uit! En er zijn bovendien tegenwoordig hele leuke badmatten en douchematten te koop.

Antislip voor in de woonkamer

Uitglijden in de woonkamer doordat het vloerkleed verschuift is makkelijk op te lossen door een antislip onderkleed onder je vloerkleed te leggen. Zorg voor een veilige woonomgeving voor jou zelf en voor je gezin en maak het je zelf gemakkelijk! Bij Antislipmatkopen kun je die zachte schuimmatten op maat laten snijden, maar kun je ook rubberen antislipmat op maat laten snijden. Deze laatstgenoemde is dan weer erg geschikt voor onder tapijten en vloerkleden. Draag eventueel ook antislipsokken voor extra grip op gladde vloeren.