Caramoanam
Image default
Health

Huwelijkstherapie – Heb Je Een Therapeut Nodig?

Of je huwelijk op de klippen loopt, of je slechts je relatie wilt verbeteren, zul je misschien huwelijks/relatietherapie in Gouda willen opzoeken. Er zijn verschillende gekwalificeerde therapeuten die je kunnen helpen bij het verwerken van alle problemen die in een huwelijk op kunnen treden. Je denkt misschien dat therapie alleen voor de huwelijken is die bijna op het breekpunt staan, maar huwelijkstherapie in Gouda kan je huwelijk versterken zodat het nooit dat punt bereikt. Denk aan huwelijkstherapie als een preventief onderhoud voor je relatie. Huwelijkstherapie is een goed gereedschap voor koppels om samen te bezoeken of voor de individuele partners in een huwelijk.

Een paar redenen waarom koppels en individuen een huwelijkstherapeut op kunnen zoeken zijn:

Ontrouw – Beide emotioneel of lichamelijk ontrouw kan een grote druk op je huwelijk zetten. De omgang met de consequenties en het leren van effectief communiceren om te voorkomen dat dit probleem opnieuw gebeurt zijn slechts een paar dingen waar de huwelijkstherapeut je mee kunt helpen, zowel als individu en als koppel.

Carrière – Of het de omgang met een promotie, werk-gerelateerde stress, of zelfs werkeloosheid is, kan je carrière een grote impact hebben op je huwelijk. Een professionele therapeut opzoeken om je huwelijk te helpen zal je helpen om met deze kwesties om te gaan en je huwelijk te versterken om de problemen heen.

Mid-life crisis – Wanneer een koppel samen ouder wordt, zal elk individu groeien en veranderen, dit kan een druk zetten op het huwelijk wanneer de partner de emotionele uitdagingen van de ander niet kan begrijpen. Huwelijkstherapie in Gouda zal iedere partner met communicatie vaardigheden voorzien om ze te helpen verstaan wat er aan de hand is wanneer hun eega plotseling een vreemde lijkt te zijn geworden. 

Gezondheidsproblemen – Wanneer het hoofd geboden moet worden aan ernstige ziektes of aandoeningen, komen getrouwde koppels er vaak achter dat hun relatie uit elkaar valt. Of het door gebrek aan emotionele reactie, depressie, ontkenning of elk andere reactie dat normaal is met de diagnose van een ernstige ziekte komt, elke wederhelft moet door een reeks emoties en angsten werken. Huwelijkstherapie kan helpen om de communicatie van deze gevoelens te verbeteren, en beide partners weer op één lijn te brengen.

Huwelijken zijn ingewikkelde situaties. Simpel gezegd is je huwelijk een combinatie van twee compleet verschillende persoonlijkheden, doelen, en uitdagingen. Het opzoeken van huwelijkstherapie is een stap naar het versterken en repareren van je huwelijk, zodat je samen een gezamenlijk front kunt vormen om alle uitdagingen die op zullen komen het hoofd te kunnen bieden.

Persoonlijk advies van psycholoog in Gouda

https://www.depsycholoog.nl/gouda/