Caramoanam
Image default
Offers

Matrasbeschermer vs matrashoes: wat heb ik nodig?

Als u onlangs een matras hebt gekocht, denkt u misschien al na over hoe u uw investering kunt beschermen. Hoe kunt u nog steeds genieten van het ademend vermogen en comfort, terwijl u de matras toch beschermt tegen bedwantsen, allergenen en vloeistoffen? Wat gebeurt er als u iets op uw matras morst? Kunt u een vlek eenvoudig verwijderen door uw matras te reinigen? Heb je uiteindelijk echt een matrasbeschermer nodig?

U kunt uw matras na één keer morsen of zelfs om de paar maanden reinigen, maar er is geen betere manier om uw investering en uw gezondheid te beschermen dan te investeren in matrasbescherming. De meeste kwaliteitsmatrasbeschermers passen net als een hoeslaken, en kunnen gemakkelijk samen met uw lakens en kussenslopen in de was. Hun hypoallergene ontwerp beschermt tegen bacteriën, bedwantsen, huisstofmijt en alle soorten vloeistoffen. Bovendien blijft uw matras er langer als nieuw uitzien en aanvoelen.

Vroegtijdig investeren in matrasbescherming kan u op termijn duizenden euro’s besparen. Hoe zit het met matrasbeschermers en matrasbeschermhoezen, hoe vindt u er een die voor u werkt, en zijn ze echt de moeite waard? Bekijk ons overzicht over matrasbescherming, samen met tips om er een te vinden die het geld waard is. 

Moet ik een matrasbeschermer of een matrashoes nemen? Wat is het verschil?

 

Matrasbescherming is er over het algemeen in twee categorieën en is meestal een waterdichte matrashoes die ofwel de bovenste laag beschermt (matrasbeschermer) of de hele matras omsluit (matrasbeschermhoes) voor volledige bescherming. Elk type werkt, maar er zijn belangrijke verschillen in hoe ze aanvoelen en functioneren.

Matrasbeschermers

De meeste matrasbeschermers bedekken uw matras zoals een hoeslaken op uw bed. Ze bedekken niet de hele matras, maar beschermen hem wel tegen de meeste ongelukjes, bacteriën en sommige allergenen. Ze zijn gemaakt van waterafstotende materialen die toch een aanzienlijke luchtstroom en ademend vermogen mogelijk maken. Als je een matras hebt met koeltechnologie in de bovenste lagen (zoals de Brooklyn Aurora bijvoorbeeld), behoudt een matrasbeschermer de voordelen van deze koeltechnologie en beschermt hij tegelijkertijd je investering.

Kies een matrasbeschermer als u:

  • Bescherming wilt tegen de meeste vlekken en allergenen, maar iets wilt dat bijna niet te zien is door de lakens heen
  • Een kleiner budget hebt en geld wilt besparen
  • Nog steeds van plan bent om uw matras regelmatig te reinigen om allergenen te verwijderen
  • U wilt het gemak van wasverzorging voor iets dat gemakkelijk te verwijderen is

Matrashoes

Matrashoezen zijn vergelijkbaar met beschermhoezen in die zin dat ze uw investering beschermen, maar ze zijn ontworpen voor maximale bescherming van uw gezondheid en de levensduur van uw matras. Omdat matrashoezen meestal met een rits worden gesloten en de hele matras van boven tot onder bedekken, bieden ze een dekking van 360°. Ze zijn vaak duurzamer en houden zelfs bedwantsen buiten. De volledige bedekking is meestal duidelijk voelbaar door de lakens heen. Het verwijderen van de matrasbeschermer voor het wassen kost meer moeite dan het verwijderen van een traditionele matrasbeschermer.

Kies een matrashoes als u:

 

  • Een meer volledige bescherming wenst tegen zowel toevallige morsen als allergenen en bedwantsen
  • Bereid bent iets meer uit te geven voor een uitgebreidere bescherming
  • De matras beschouwt als een “hoog risico” gebied voor ongelukken met lichaamsvloeistoffen
  • Een zeer gevoelige huid of allergieën hebben die uitgebreide bescherming vereisen

 

Er zijn tegenwoordig verschillende matrasbeschermers en matrashoezen op de markt: sommige bieden eenvoudige bescherming tegen vlekken, terwijl andere ook bescherming bieden tegen allergenen en irriterende stoffen zoals bedwantsen, schimmels, huisstofmijt en dode huid. De meeste zijn ademend en hinderen de koeling van de matras niet noemenswaardig, maar wees voorzichtig en lees de reviews om er zeker van te zijn dat uw topkeuze het algemene gevoel op de matras niet verandert. Om een kwaliteitsbeschermer of onderlegger te vinden die zijn geld waard is, kunt u de volgende tips in overweging nemen:

Hou rekening met de beoordelingen

U weet nooit echt hoe een matrasbeschermer of matrashoes op uw bed zal aanvoelen tot u hem uitprobeert. Voor een goede indicatie voordat u het uitprobeert, kunt u het beste kijken naar recensies. Zoek op woorden als “verkoeling” en “zachtheid” om recensies te vinden die gaan over het gevoel van de beschermer.

Kijk naar de materialen
De meeste beschermers gebruiken stoffen en materialen die vochtbestendig zijn, maar toch nog enigszins kunnen ademen. Badstof, polyester/lycra en zelfs vinyl zijn populaire materialen die toch kunnen ademen terwijl ze water afstoten.
lang een matrasbeschermer vocht buiten kan houden, en ook hoeveel. U hebt misschien niet iets nodig dat 24 uur lang een kwart vloeistof kan tegenhouden, dus weeg uw specifieke behoeften af tegen deze beoordelingen. Langdurige afstoting kan de ademende werking beïnvloeden.

 

Denk aan de duur van de bescherming
Matrasbeschermers van welke kwaliteit dan ook zouden vloeistof onmiddellijk na contact moeten afstoten, maar slechts enkele zijn bestand tegen langdurige blootstelling aan vloeistoffen in grote hoeveelheden. Bekijk alle beoordelingen waarin staat hoelang en hoeveel een matrasbeschermer vloeistof kan tegenhouden. Misschien heb je niet iets nodig dat 24 uur lang een kwart vloeistof kan tegenhouden, dus weeg je specifieke behoeften af tegen deze beoordelingen. Langdurige afstoting kan het ademend vermogen beïnvloeden.

 

Waarom matrasbescherming gebruiken?

Hoewel er veel reinigingsmiddelen en tips voor het reinigen van een matras zijn, kan het moeilijk zijn om vlekken volledig te verwijderen of de matras helemaal schoon te maken. Matrasbeschermers of encasements lossen dit probleem op door de vlekken in eerste instantie gewoon af te stoten. Matrasbeschermers absorberen of stoten vloeistoffen en allergenen af en zijn gemakkelijk wasbaar in de wasmachine en de droger. Door de integriteit van uw matras te beschermen en een fris oppervlak te hebben om op te slapen, bent u op de lange termijn gezonder en gelukkiger.

Het gebruik van een matrasbeschermer wordt vaak aanbevolen aan personen met een zeer gevoelige huid of chronische allergieën. Een matrasbeschermer of matrasbeschermhoes van goede kwaliteit kan die extra beschermingslaag bieden die u nodig hebt om opflakkeringen te voorkomen die veroorzaakt worden door veelvoorkomende allergenen en irriterende stoffen zoals huisstofmijt en bedwantsen. Matrasbescherming wordt vaak gebruikt in kinderdagverblijven en zorginstellingen, vooral omdat zowel beschermers als omhulsels gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten zijn.

 

 

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/832331/topper-zin-of-onzin-