Caramoanam

Vergoeding plastische chirurgie

Vroeger werden ooglidcorrecties en borstvergrotingen vaak vergoed. Tegenwoordig is dit vaak niet meer het geval. Zo gaven veel mensen aan de verzekering door dat zij deze ingrepen lieten doen vanwege medische klachten, maar eigenlijk ging het vooral om cosmetische redenen dat zij deze operaties wilden. Voor mensen die nu daadwerkelijk medische klachten hebben is het vervelend dat zij deze niet meer vergoed kunnen krijgen. De plastische ingrepen moeten tegenwoordig bijna altijd zelf betaald worden. Voor sommige mensen is dit haast onmogelijk omdat zij niet erg welvarend zijn en hierdoor kunnen zij niet van hun medische klachten afkomen. Gelukkig begrijpen anderen dit ook en zijn er hierdoor weer onderhandelingen om te zorgen dat bijvoorbeeld een ooglidcorrectie weer terug kan komen in het basispakket van de verzekering.

Minister Schippers moet binnenkort gaan besluiten of een plastische ingreep door medische klachten na tien jaar eindelijk weer terug mag komen in het basispakket. Adviescommissie Pakket van het Zorginstituut staan positief tegenover het fijn om dit weer terug te laten komen in het basispakket en de kans is daarom groot dat ook Schippers groen licht zal geven hiervoor.

Dit zal dan alleen gelden voor medische redenen en zal niet vergoed worden wanneer hiervoor wordt gekozen uit cosmetische of wegens religieuze redenen. De vergoeding geld dus enkel wanneer dit echt noodzakelijk is. Wanneer iemand een ooglidcorrectie wilt, kan dit zijn vanwege de medische klachten zoals hoofdpijn, weinig zicht, minder concentratie en veel vermoeidheid. De klachten moeten dusdanig erg zijn dat de persoon hier in het dagelijks leven hinder aan ondervindt. Alleen dan zal de ingreep vergoed worden. Wanneer iemand enkel een ooglidcorrectie wilt omdat diegene het hangende ooglid niet mooi vind, zal deze niet vergoed worden en zal dit uit eigen zak betaald moeten worden. Je kunt deze ingreep dus wel nog steeds nemen, alleen wordt het niet meer vergoed. Ooglidcorrecties staan bekend als een niet zo zware ingreep die wel een erg groot resultaat geeft. Dit zie je ook vaak terug op ooglidcorrecties voor en na foto’s. Het verschil is erg groot en zou je er misschien toch voor kiezen. De ooglidcorrectie prijzen kunnen verschillen per kliniek en zijn online te vinden.

http://faceland.nl